København

Frihedsmuseet

Lundgaard & Tranberg
Julie Kierkegaard

Parker og grønne områder i byer er ofte et pustehull for dem som bor der, samtidig som det estetiske uttrykket skaper liv i byrommet. I Churchillparken i København finner vi det nybygde Frihedsmuseum i materialer som harmonerer med naturen rundt. 

Historisk museum omringet av natur   

I 2013 ble Museet for Danmarks Frihedskamp i 1940 til 1945, også kalt Frihedsmuseet, utsatt for en voldsom brann som endte med at bygningen brant ned til grunnen. Men etter syv år kan man igjen besøke museet og oppleve dansk kulturhistorie. Den nye bygningen er oval i formen og holdt i mørke naturmaterialer som betong, tre og metall. Det spesielle med Frihedsmuseet er at selve utstillingshallen er under jorden, og at etasjen ved inngangen bare er en kafeteria.   

Sentralt for museets arkitektoniske stil er natur. Derfor har det også blitt plantet trær som rammer inn museet og parken. For Lars Hegnet, som er landskapsarkitekt hos Julie Kierkegaard og har jobbet på prosjektet, har beplantningen av trær ved Frihedsmuseet vært helt avgjørende for forankringen av plassen og den nye museumsbygningen:  

«Trærne er svært viktige, og de bidrar til å danne overgangen mellom park og by. Trærne heler et litt frynsete hjørne av Churchillparken og gir en masse frodighet og volum tilbake til byen og gatene», forteller han.  

Trær som kan leve i flere generasjoner   

For at flere generasjoner med museumsgjester skal kunne oppleve den vakre parken rundt Frihedsmuseet, har det vært viktig å plante trær under helt optimale vekstvilkår. Og den overveielsen er viktig, fordi den underjordiske utstillingshallen opptar mye plass som kan påvirke jorden som trærne vokser i.    

Derfor er trærne plantet i vårt rotvennlige forsterkningslag StrataCell™, kombinert med luftningsystemet RootRain og rotbarrieren ReRoot. Kombinasjonen av de tre systemene gjør at trærne kan vokse i en ukomprimert rotsone, hvor det blir tilført oksygen og vann til hele rotnettet, samtidig med at røttene vokser i de riktige områdene. Dette gir trærne optimale vekstvilkår for å vokse uten at røttene ødelegger overflaten i parken. 

År
2017-19
Sted
København
Arkitekter
Lundgaard & Tranberg
Landskabs-Arkitekter
Julie Kierkegaard
Bygherre
Nationalmuseet

Produkter i brug

Udvalgte cases

INSPIRAsjON OG NYHEDER
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities