Stockholm

Sollentuna Sjukhus  

NorConsult

I forbindelse med Stockholmsregionens plan om å investere i mer helse og omsorg avspeiler renoveringen av Sollentuna Sjukhus et bilde av at helsebehov ikke bare finnes på sykehuset, men også i området rundt det.  

Det er mange fordeler ved å få mer natur i byene – én av dem er helse. Beplanting skaper trygghet og store trær absorberer opptil 150 kg CO2, noe som gjør luften renere. På den måten fremmer naturen både fysisk og psykisk helse hos mennesker.  

Et sykehus med natur i fokus  

Som en del av designet for renoveringen skulle sykehuset være i harmoni med det omkringliggende grønne miljøet, og spesielt Edsviken-bukten. 

Landskapsarkitektene har derfor jobbet ut fra et naturtema, hvor elementer av tre og planter er til stede i de områdene hvor det er mange pasienter, som inngangen og venterommet.  

Utenfor ved hovedinngangen er det plantet trær og anlagt plantebed som skaper estetisk verdi for både pasienter og besøkende. Samtidig er de grønne områdene også en kontrast til det sterile uttrykket som mange sykehus kan ha.  

Plantebed i mange forskjellige former  

Med vår kantavgrensning, Contrast Freestyle™, er plantebedene ved hovedinngangen blitt utformet på mange forskjellige måter. 

Vi opplever ofte at mange arkitekter og anleggsgartnere har et ønske om å benytte stålkanter uten å være underlagt de begrensningene som er forbundet med dem. Derfor er Contrast Freestyle™ en populær kantavgrensning, fordi det gir arkitektene frie hender til å designe stålkantene etter sin egen stil og visjon. 

År
2018
Sted
Stockholm
Arkitekter
NorConsult
Landskabs-Arkitekter
Bygherre
Locum og Stockholms Läns Landsting

Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRAsjON OG NYHEDER
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities