Holmestrand stasjon

Infrastruktur er et nøkkelelement i samfunnet og dermed også for den livskvaliteten vi opplever når vi bor i eller besøker byer. Grøntområder med trær som trives og tung trafikk behøver ikke lenger være motsetninger – det er renoveringen av stasjonen i Holmestrand et forbilledlig bevis på.  

Infrastruktur og grøntområder

I forbindelse med et ønske om å oppgradere hele tognettet skulle Holmestrand stasjon renoveres, slik at høyhastighetstog kunne kjøre gjennom og samtidig skape verdi for lokalsamfunnet og byens innbyggere. Resultatet er et helt unikt prosjekt med en stasjonsbygning som ligger 150 meter inne i fjellet og tilbyr høy funksjonalitet og vakre grøntområder.  

Renoveringen har bl.a. ført til 200 parkeringsplasser og en stor bussholdeplass der det er plantet et betydelig antall trær.  

Grønne arealer på stasjoner skaper livskvalitet

Det er en utfordring å skape optimale vekstforhold for trær i asfalterte områder, som tilmed har en høy belastning fra tung busstrafikk. Belegningen må altså tåle trykk samtidig med at trærne må ha plass til å vokse og trives.

Derfor har trærne på stasjonen blitt plantet i plantehull med vårt rotvennlige forsterkningslag StrataCells kombinert med luftesystemet RootRain. StrataCells utnytter den begrensede plassen under stasjonsplassen, noe vi også bidro med i forbindelse med renoveringen av Kongens Nytorv i København.  

Beskytt de unge trærne

Etter vår erfaring lønner det seg å investere i å plante så store trær som mulig, ettersom de har de beste mulighetene for å vokse og samtidig er mindre utsatt for hærverk. På Holmestrand stasjon får trærne en god start og ekstra beskyttelse av trebeskyttere i ubehandlet stål fra vår Sahara-serie. Kombinert med de matchende treristene i samme serie fikk grøntområdene på stasjonen et elegant uttrykk, som gjør det til et hyggelig sted å vente på bussen eller passere gjennom på vei til toget.  

Holmestrand stasjon er et unikt prosjekt som har vunnet flere priser. Blant annet mottok arkitektene Betongtavlen for det – en pris som hvert år deles ut til et byggeprosjekt i Norge som har brukt betong på en særlig estetisk, teknisk og miljøriktig måte. I tillegg har stasjonen vunnet en pris for den vakre belysningen.

År
2013 - 2019
Sted
Arkitekter
Landskabs-Arkitekter
Bygherre

Produkter i brug

-

Udvalgte cases

INSPIRAsjON OG NYHEDER
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities